Naujos knygos vaikams

Vytautas V. Landsbergis „Pūkis ir juokutis“

„Pūkis ir Juokutis“ papasakos mažiesiems skaitytojams apie iš Pūkio sapnelio atklydusį mielą, pramuštgalvį draugą; apie rūpestį ir dalinimąsi, džiaugsmą ir svajones. Tai 12-oji „Pūkio pasakų“ serijos knygelė.

Paveikslėlių knyga iliustruota puikiais Dalios Karpavičiūtės piešiniais. 

„Pūkio pasakos“ – tai knygelės 2–7 metų vaikams, kuriose paprasta ir linksma forma pasakojama apie bendraamžio lapiuko pasaulio pažinimą, draugus, pramogas, skaudžias ir linksmas gyvenimo pamokas.
​​​Užsisakykite  

Daniel Howarth, Heidi Howarth „Planetos gelbėtoja Kloja“

Klojos planetai iškilo didelė grėsmė: dirvožemyje nebeliko mineralų, be kurių niekas negalėjo augti. Taip nutiko dėl azoto trūkumo...

Kodėl Kloja buvo priversta iškeliauti? Kodėl niekas nenorėjo išklausyti mergaitės, nors ji buvo mažoji mokslininkė? Kaip elgtis, kai suaugusieji tavęs negirdi? Reikia elgtis kaip mokslininkui! Pirmiausia parengti planą, o tada... ieškoti sprendimo!

​​​Užsisakykite  

Jeff Kinney „Nevykėlio dienoraštis 16. Lemtingas metimas“

Po nelabai sėkmingos Sporto dienos, surengtos mokykloje, Gregas svajoja nuo sporto pailsėti, bet mama primygtinai ragina pamėginti dar kartą. Jis nenoriai sutinka dalyvauti atrankoje į mokyklos krepšinio komandas. Gregas ramus, nes neabejoja, kad patekti į komandas neturi jokių galimybių. Bet gyvenimas jam iškrečia pokštą!

Laimėti nors vienerias sezono rungtynes Grego komandos galimybės labai menkos, tačiau sporte visko pasitaiko. Lemiamu momentu kamuolys atsiduria Grego rankose. Ar jis susidoros su užduotimi? Ar pavyks nenuvilti komandos?
 
​​​Užsisakykite  

„Pažinkime emocijas“

Ši knygelė padės mažyliams suprasti savo ir kitų žmonių jausmus ir poelgius. Atsivertęs ją vaikas susipažins su įvairiomis emocijomis, išmoks jas atpažinti, išgyventi, sužinos, kaip tinkamu būdu išreikšti. Čia bus ir patarimų, ką daryti užplūdus vienokioms ar kitokioms emocijoms, kaip jas valdyti, įveikti. Rekomenduojama skaityti su ugdytojais.

Sumanymo autorė Weronika Grabowska yra mokytoja ir vaikų terapeutė, turinti ilgametę pedagoginio darbo patirtį.
 
​​​Užsisakykite  

„Emocijos“

Ką jaučiame, kai šypsomės? O kai verkiame? Ką darome, kai apima baimė? O kai pyktis? Atsivertęs šią knygelę vaikas sužinos, kokių būna emocijų ir kaip jos reiškiamos, o smagiai žaisdamas galės pasipraktikuoti jas atpažinti. Reikės tik pasukti piešinio elementą (veiduką), kad jis atitiktų užrašą. Linkime sėkmės!

​​​Užsisakykite  

„Transportas“

Esame nuolat apsupti įvairių transporto priemonių. Jos padeda žmonėms greičiau kur nors nuvykti arba nudirbti sunkius darbus. Žinoma, svarbu laikytis saugaus elgesio taisyklių, kitaip gali nutikti bėda. Dėliodami 20 magnetukų vaikai susipažins su įvairių sričių transporto priemonėmis ir išmoks orientuotis erdvėje. Be to, tai puiki proga pakalbėti su vaikais apie įvairius darbus ir profesijas, saugų elgesį kelyje.
 
​​​Užsisakykite  

Ewa Kołaczyńska „S.O.D.A.S.“

Šioje knygoje pasakojama apie 42 įvairiausius skirtingų epochų viso pasaulio sodus ir parkus. Prie visų jų – originalūs pavadinimai, įkūrimo datos ir vietos. Juos visus sieja vienas dalykas – kiekvienas yra gyvas meno kūrinys, kuris, kitaip nei pastatas, paveikslas ir skulptūra, nuolat kinta ir stebina. Dygsta, auga, žydi, noksta, linguoja vėjyje, linksta nuo lietaus lašų ir užmiega po sniegu. Kuria magišką formų, kvapų ir spalvų pasaulį – taip, kaip ir mus supanti gamta!
 
​​​Užsisakykite  

Viktoras Miliūnas „Neringa ir Naglis“

Knygelėje „Neringa ir Naglis“ atgimęs Viktoro Miliūno apsakymas, iliustruotas neregio jaunuolio Reinoldo Kelpšos, kviečia skaitytojus ypatingai pajausti šio kūrinio grožį.

Unikalaus grožio knygelė padės vaikams pažinti Neringos kraštą ir neregimą pasaulį.

Dovanodami šią knygą savo vaikams, Jus prisidedate prie knygų Brailio raštu leidybos ir dovanojamų knygų neregiams.

Knyga „Neringa ir Naglis“ kviečia nukeliauti į nuostabų Lietuvos kampelį – Kuršių neriją, kurią supa auksinės kopos, ošia pušynai, o krantus skalauja Baltijos jūros ir marių bangos. Šiame apsakyme pagrindinis herojus Evaldukas iš senelio išgirsta savitą legendos versiją apie Neringos ir Naglio meilę, kurioje atsispindi šio krašto gamtos didybė, žvejų gyvenimas, jų papročiai, buitis, tarpusavio santykiai.

​​​Užsisakykite  

Sapnų pasakėlės

Mylimiausi Disney ir Pixar veikėjai kviečia mažylius į nepaprastą pasakų pasaulį. Su Raselu ir Karlu ieškokite kroko vaiduoklio, stovyklaukite su Mikiu ir jo draugais, patirkite smagiausių nuotykių su Aurora. Nuostabios pasakos palydės vaikučius į spalvingą sapnų pasaulį!

​​​Užsisakykite  

Eglė Marija Ažubalytė, Stefanija Jokštytė „Pūkelis“

Tai dviejų draugių, Stefanijos ir Eglės, sukurta iliustruota eiliuota pasaka mažiesiems apie draugystę ir vienatvę. Tikrovė persipina su fantazija, kai Ugnės nematomas draugas Pūkelis tampa tikru draugu. Tačiau ar sugebame naujus draugus ne tik priimti, bet ir paleisti? Visa tai ir daug daugiau naujoje eiliuotoje pasakoje „Pūkelis“.
 
​​​Užsisakykite  

Michael Ende, Wieland Freund „Rodrigas Šiurkštuolis ir Vaikis, jo ginklanešys“

Garsus vokiečių rašytojas Michaelis Endė (1929–1995) prieš mirtį pradėjo rašyti istoriją, kurią pavadino „Riteris plėšikas Rodrigas Šiurkštuolis ir Vaikis, jo ginklanešys“. Spėjo išspausdinti tris skyrius. Deja, istorijos neužbaigė. Praėjus daugiau nei dvidešimčiai metų, ją iki galo papasakojo M. Endės kūrybos tyrinėtojas, rašytojas ir žurnalistas Wielandas Freundas (g. 1969).

​Ši knyga – tai netikėta pasaka, kupina neprilygstamų nuotykių. Pasak M. Endės, ji, kaip ir kitos jo istorijos, skirta vaikams nuo aštuonerių iki aštuoniasdešimties, nes intriguojantys pasakojimai juk patinka visiems.

​​​Užsisakykite  
© PigiosSvetaines.lt