Naujos knygos vaikams

Tae Keller „Kaip sučiupti tigrą“

„Kaip sučiupti tigrą" – jautri ir magiška pasaka apie mergaitę ir jos šeimą, apie mus supančias istorijas, neapsakomą jų galią, norą surasti savo balsą ir leisti jam suskambėti kitų balsų ir istorijų chore.
​„Seniai seniai, kai tigras vaikščiojo kaip žmogus..."
​Taip, kiek tik pamena aštuonmetė Lilė, prasidėdavo visos močiutės pasakos. Ir kaip mergaitė nustemba, kai vieną lietingą dieną vidury kelio išvysta tikrų tikriausią milžinišką tigrą – tarsi nužengusį tiesiai iš magiškų istorijų! Bet viskas trunka tik akimirką – kaip netikėtai jis atsirado, taip staiga ir dingsta.

​Kiek išsigandusi, Lilė mėgina įtikinti save, jog tai buvo tik sapnas, tačiau neilgai trukęs tigras pasirodo vėl ir pasiūlo netikėtą, bet labai svarbų sandorį. Ilgai negalvojusi mergaitė sutinka, nors ne kartą girdėjo, kokie klastingi ir pavojingi gali būti šie padarai... Kad pažvelgtų gudriajam pasakų plėšrūnui į akis, Lilei prireiks ne tik begalinės drąsos ir ryžto, bet ir naujai atrastų draugų bei nuolat purkštaujančios vyresnės sesers Semės pagalbos.
​​​Užsisakykite  

Jim Field „Ponulis Oskaras atostogauja“

Mokykimės anglų kalbos drauge su Ponuliu Oskaru!

​Ponulis Oskaras ir jo auksinė žuvelė Mailius išsiruošė atostogauti. Prisijunk prie jų miško stovyklavietėje, kalnuose, prie ežero ir paplūdimyje ir tyrinėdamas spalvingus paveikslėlius mokykis naujų angliškų žodžių! 

​Knygelėje mažieji skaitytojai ras: - pirmuosius svarbius angliškus žodžius ir pasakymus; - smagią Ponulio Oskaro ir Mailiaus atostogų istoriją; - smulkių detalių primargintus ir juokingų situacijų kupinus puslapius. 
​​​​Užsisakykite  

„Vakaro istorijos mažiesiems“

Net 8 istorijos iš pasakų lobyno! Mamos ieškantis Ėriukas, drąsuolis švyturio prižiūrėtojas peliukas, paslaugusis Ponas Lokys, kantrioji vienaragio mokytoja Tilė ir daugybė kitų nepamirštamų personažų kas vakarą lydės mažuosius į lovelę. 
​Ką ši knygelė suteiks jūsų mažyliams? ● Trumpos pasakėlės padės nurimti ir pasiruošti miegui. ● Mielos istorijos taps pavyzdžiu mažiesiems ir juos mokys ryžto, užuojautos, draugiškumo ir kitų svarbių savybių. ● Spalvingi skirtingomis stilistikomis nupiešti paveikslėliai skatins tyrinėti ir lavins vaizduotę.  
​​​Užsisakykite  

Abigail Wheatley, Alex Frith, Alice James, Emily Bone, Matthew Oldham, Minna Lacey „Įdomusis pasaulis. Mano pirmoji enciklopedija“

Nuo Visatos paslapčių iki senovės žmonių kasdienybės, nuo margiausių gyvūnų (taip pat ir dinozaurų!) iki kvapą gniaužiančių mokslo atradimų ir mūsų neįtikėtinų kūnų – ši spalvinga ir nesudėtingai parašyta enciklopedija taps pirmąja išsamia mažųjų pažintimi su mus supančiu pasauliu ir jo įdomybėmis.
​ „Įdomusis pasaulis“: - suteikia žinių pagrindus; - skatina domėjimąsi įvairiomis temomis bei mus supančiu pasauliu; - padrąsina kelti klausimus ir ieškoti jiems atsakymų; - atsako į ne vieną vaikams kylantį klausimą. 
​Vaikams nuo 3 metų.  

Danguolė Kandrotienė „Pasaiba ir sapnų knyga“

Pasaibos nuotykiai tęsiasi! Penktojoje serijos dalyje „Pasaiba ir sapnų knyga" pabuvosite ten, kur dar nė vienas žmogus (išskyrus Sofiją ir Martyną) nėra buvęs, – tikrų tikriausiame pasaibų kaime.

​Kartu su vaikais aiškinsitės keisto apleisto pastato paslaptis, dalyvausite keturlapių dobilėlių rinkimo varžybose, susipažinsite su pačiu mieliausiu kaukučiu ir sužinosite, kodėl Pasaiba turi keturias močiutes.  
​​​Užsisakykite  

Vytautas Tamulaitis „Skruzdėlytės Greitutės nuotykiai“

Pasaka–apysaka „Skruzdėlytės Greitutės nuotykiai" buvo išleista 1935 metais. Debiutas sulaukė sėkmės ir nulėmė tolesnį V. Tamulaičio kelią. Pasakos–apysakos veiksmas vyksta spalvingame vabalijos pasaulio fone. V. Tamulaitis pirmas lietuvių vaikų literatūroje taip atidžiai pažvelgė į vabalų vabalėlių pasaulį. Jam svarbu parodyti tų gyvūnėlių žemę tokią, kokia ji yra. Tai patvirtina ir žodžiai, pasakyti jubiliejinio gimtadienio proga: „Mano vabaliukų gyvenimo kasdienybė yra tikra.  
​Pasaka ji tik tiek, kad jie kalba mūsų kalba." Vabalai pasirodo pačiomis ryškiausiomis ir dažnai netikėčiausiomis pusėmis, jų poelgiai primena sudėtingus žmonių santykius. Kūrinyje galima sutikti visą lietuviškos gamtos vabalijos spektrą. Veiksmo variklis – dviejų visiškai skirtingų skruzdėlynų karas. Pasakos–apysakos puošmena – Skruzdėlytės Greitutės, pirmosios pabėgėlės iš plėšikų vergijos, paveikslas. Pagrindiniai jos bruožai: tėvynės ir artimųjų meilė, tiesumas, nuoširdumas, teisingumas ir ryžtingumas. Rašytojas iki galo lieka ištikimas savo principui – nenukrypti nuo vabaliuko kasdienybės ir kuo labiau priartėti prie mažojo skaitytojo.  
​​​Užsisakykite  

Nick Caruso, Dani Rabaiott „Ar jie perdžia?“

Šunys perdžia. Katės perdžia. Arkliai perdžia (kaip reikiant). O kaip gyvatės? Vorai? Aštuonkojai? Šimpanzės? Gepardai? O dinozaurai?
P​erskaitę šį vadovą apie savo mylimiausių (ir galbūt dar nematytų) gyvūnų leidžiamas dujas mažieji skaitytojai sužinos, kuriems gyvūnams pučia vidurius, kurių bezdalai smirda labiausiai, kurie perdžia daugiausia... ir apskritai, iš kur visi tie smirdalai atsiranda. Ir net – kuri gyvūnų rūšis turi slaptą perdimo kodą! „Ar jie perdžia?" puikiai tinka ir ne itin mėgstantiems skaityti: knygelėje daug spalvingų iliustracijų. Galbūt tai linksmiausias jūsų iki šiol neatrastas leidinys! 
​Pagal New York Times bestselerį „Ar jie perdžia? Išsamus praktinis gyvūnų oro gadinimo vadovas".
​​​Užsisakykite  

Sam Taplin „Laikas miegoti, lokiuk“

Mažas lokiukas dar negali eiti miegoti: jam labai reikia suskaičiuoti visas žvaigždeles danguje. Susikibę už rankų, kartu su tėčiu jiedu leidžiasi į kelionę po mingančius laukus ir pievas.
​Jauki eiliuota vakaro pasakaitė mažiesiems padės nurimti ir pasiruošti saldžiai miegoti.
​Šviečiančios lempelės kiekviename atvarte!  
​​​Užsisakykite  

Anna Milbourne, Richard Johnson „Atgyjantys gyvūnai. Iššokančių paveikslėlių knyga“

„Atgyjantys gyvūnai" – iššokančių paveikslėlių knyga.
Sėlinanti tigrė, krykaujančios papūgos, visą dieną bambukų ūglius triauškianti didžioji panda... 
​Kaskart, atvertus naują puslapį, mažyliams prieš akis atgis vis kiti gyvūnai. 
​Knygelėje „Atgyjantys gyvūnai" rasite: ● penkias ryškiaspalves scenas iš viso pasaulio, kur sutiksite įvairiausių gyvūnų; ● iššokančius paveikslėlius, kuriuose gyvūnai supasi, sėlina ar net judina galūnes; ● pirmąsias žinias apie pasaulio gyvūnų kasdienybę.  
​​​Užsisakykite  

Salomėja Neris „Našlaitė“

Salomėjos Nėries eiliuota pasaka „Našlaitė“ paremta lietuvių liaudies pasakos „Sigutė“ motyvais. 

​Tai graži eiliuota pasaka apie našlaitę Sigutę ir jos broliuką, jų piktą pamotę, kuri labai nekenčia Sigutės. Broliukui išvykus į karą pamotė visais būdais bando susidoroti su Sigute ir jos drauge kalaite bei karvyte. 
​Spalvotai iliustruota knygelė „Našlaitė“ išspausdinta didžiosiomis raidėmis, todėl patogu mūsų mažiesiems bandyti perskaityti patiems.  
​​​Užsisakykite  

„Kaip sraigytė namų ieškojo“

„Kaip sraigytė namų ieškojo“ – linksma edukacinė knygelė, kurioje mažieji susipažins su sraigytės istorija ir gerai praleis laiką spręsdami galvosūkius bei atlikdami lavinančias užduotėles. Skirta šeimyniniam skaitymui ir priešmokykliniam ugdymui.

​​​Užsisakykite  

Kostas Kubilinskas „Katinėlis ir gaidelis“

„Katinėlis ir gaidelis“ - tai nuostabi eiliuota pasakaitė mažiems ir dideliems vaikams. 
​Vos tik išlenda lapiukas, Capt už nosies jį rainiukas. Kai visus maišan sukišo, Maišą katinas užrišo, Užsidėjo ant pečių Ir parėjo su gaidžiu. Tie lapiukai jau garde, Zoologijos sode! Paprašykit savo tėtį, Kad nuvestų pažiūrėti. 

​Knygelėje pasakėlių tekstai parašyti didžiosiomis raidėmis, todėl vaikučiai, pažindami raides ir tardami garsus, galės patys juos perskaityti.  
​​​Užsisakykite  

Sandra Dieckmann „Miško takeliais“

Patekėjus saulei bunda miškas ir jo gyventojai: galvas pakelia elniai, plačiai nusižiovauja lapiukas ir prie upės ieškoti pusryčių ateina mama lokė su mažyliais. Visas miškas knibždėte knibžda!
​Knygoje „Miško takeliais": ● kartu su miško gyvūnais prabėgs visa diena nuo ryto iki pat vėlaus vakaro – pamatysite, kas keliasi anksti, o kas mėgsta pamiegoti ilgėliau; ●sužinosite įdomių ir dar negirdėtų faktų apie beveik kiekvieną knygelėje sutinkamą gyvūną: ką jie valgo, kur ilsisi, kokių darbų imasi nubudę; ● galėsite žaisti ir ieškoti pasislėpusių gyvūnų kiekviename spalvingame atvarte – taip lavinsite pastabumą ir išmoksite atpažinti miško gyventojus.
​​​Užsisakykite  

Kazys Binkis „Meškeriotojas“

,,Meškeriotojas,, -tai lietuvių poeto ir rašytojo Kazio Binkio eiliuota pasakaitė mažiems ir dideliems vaikams. Knygelėje pasakojama apie Matuką, pusseptintų metų vaiką. 
​...Niekam nieko nepasakęs, Pats sau vienas upėn lekia. Bėgdams greitai pro klojimą, Tėtės meškerę jis ima...

​Kaip jam sekėsi žvejoti-sužinosite perskaitę šią nuotaikingą knygelę. 

​Pasakėlės tekstas parašytas didžiosiomis raidėmis, todėl patogu mūsų mažiesiems bandyti perskaityti patiems.  
​​​Užsisakykite  
© PigiosSvetaines.lt