Naujos knygos vaikams

Rasa Dmuchovskienė 
​„Dovana pelytei: paveikslėlių knyga su judančiais elementais“

Eiliuota pasaka su atverčiamais langeliais. Į gimtadienį pelyte Nešė dovaną katytė. Bet bailiukė ta pelė, Bėga slėptis nuo katės. Pamankštinęs pirštelius. Tu atverki langelius Ir pelytės paieškok, Nes dar liks be dovanos.
​​​Užsisakykite  

Tony Wolf „Mano pirmosios emocijos. Drovumas“

Drovumas šiaip yra gražus bruožas, bet kartais jis ima trukdyti bendrauti, pasitikėti savimi ir kitais, atskleisti savo unikalumą ir grožį. Šie trumpi pasakojimai apie gyvūnus padės vaikams pažinti ir valdyti savo emocijas. Pasakojimus gražiai papildo patrauklios Tonio Wolfo iliustracijos.

​​​Užsisakykite  

Michael Bond „Ir vėl meškiukas Pedingtonas“

Jau daugiau kaip penkiasdešimt metų viso pasaulio vaikus džiugina linksmos istorijos apie meškiuką Pedingtoną. „Tokie meškiukai kaip Pedingtonas yra labai reti, − pasakė ponia Berd. – Ir tai labai gerai, nes mes gana greitai pristigtume marmelado.“ Šiuolaikinio anglų rašytojo Maiklo Bondo (Michael Bond) knygoje toliau pasakojama apie meškiuką Pedingtoną iš Gūdžiojo Peru ir jo gyvenimą Braunų šeimoje. Jau žinome, kad šis meškiukas nepaprastas, − kur tik jis pasisuka, prasideda neįtikėtini ir juokingi nuotykiai, bet ir didžiausiai bėdai ištikus, jį gelbsti linksmas būdas ir gera širdis.
​​​Užsisakykite  

Michael Morpurgo „Gimęs bėgti“

Jaudinanti istorija apie draugystę ir gerumą, kurios pagrindinis veikėjas – greitas, ištikimas ir drąsus kurtų veislės šuo. Pastebėjęs kanale cypsintį ir keistai judantį maišą, Patrikas nedvejodamas šoka į vandenį. Atsidūręs krante pamato išgelbėjęs penkis nuostabius šunyčius. Vieną iš jų, auksaspalvį mažylį, Patrikas iškart pamilsta ir tėvai jį leidžia pasilikti. Bičiuliu pavadintas šuo pakeičia baikštaus berniuko gyvenimą. Deja, vieną dieną Bičiulis pradingsta... Jis pagrobiamas šunų lenktynėms, o vėliau atsiduria gatvėje. Bičiuliui lemta patirti daug skaudžių ir malonių nuotykių, sutikti daug gerų ir piktų žmonių, kol pavyks rasti tikruosius namus.Šios istorijos pabaiga jus tikrai nustebins ir sujaudins!
​​​Užsisakykite  

Katarzyna Wierzbicka „Dideli mažų žvėrelių rūpesčiai“

Kokios mintys sukasi miško žvėrelių galvose ir kas slegia jų širdeles? Ogi panašūs rūpesčiai kaip ir daugelį vaikų. Zuikelis bijo tamsos, voverytė nori būti geresnė už kitus, meškiukas ilgisi prarasto draugo, bebriuką išgąsdino tėvelių barnis, o voriukas neturi kantrybės laukti. Kas gali išsklaidyti mažuosius žvėrelius slegiančius rūpesčius ir padėti jiems geriau viską suprasti? Ogi išmintingos jų mamos! Jos priglaus, nuramins ir duos puikių patarimų! Tie patarimai ir išmintingi žodžiai labai pravers ir šauniesiems miško pasakaičių skaitytojams. Juk kartais ir jiems nutinka panašių dalykų, kartais ir jie susiduria su panašiais išgyvenimais. Pasakų jaukumas ir mamų švelnumas padės išsklaidyti dieną temdančius debesis! Psichologinio pobūdžio skaitiniai vaikams artimomis ir svarbiomis temomis – tai puikūs tėvelių pagalbininkai!
​​​Užsisakykite  

Raimondas Jurgaitis „Drambliukas netelpa į žaidimų aikštelę“

Mažas drambliukas per didelis buvo. Su juo niekas nežaidė, jis visiems kliuvo. Tačiau vienąkart, kai ištiko bėda, iškart baisiai pravertė dramblio jėga. Ši istorija „Drambliukas netelpa į žaidimų aikštelę“ moko, kad reikia draugauti visiems, nesvarbu, kaip atrodo - mažiems, dideliems.

​​​Užsisakykite  

Vaiva Jalo „Žvėrių kirpykla“

OHO! Lamos gaurai tiek užaugo, kad per juos nieko nebemato! Jai šiek tiek neramu, kaip seksis kirpykloje. Bet pamačiusi, kokie laimingi ir išgražėję iš kirpyklos išeina kiti žvėreliai, ji irgi drąsiai sėdasi į kirpėjos kėdę. Ar lamai patiks jos naujoji šukuosena? Smagi ir žaisminga eiliuota istorija padės mažiesiems įveikti kirpyklos baimę ir su džiaugsmu laukti kito apsilankymo pas kirpėją.
​​​Užsisakykite  

Jeniffer Moore-Mallinos, Julia Seal 
„Svarbiausios vertybės. 44 vertybės, kuriomis dera vadovautis gyvenime: pažink jas“

Kiek daug yra vertybių! Vieniems atrodo svarbesnės vienos, kitiems – kitos. Vieni žmonės labiau vertina bendradarbiavimą, kiti – paprastumą. Yra vertybių, be kurių niekas negali išsiversti, tokių kaip užuojauta, pagarba, atsakingumas ir daugybė kitų! Kad ir kokios vertybės tau atrodo reikšmingos, svarbu jas puoselėti ir jomis vadovautis. Atsivertęs šią knygą pažinsi daugybę vertybių, padedančių žmonėms gyventi ir sugyventi.

​​​Užsisakykite  
 
NAUJIENŲ PRENUMERATA
Jonavos rajono savivaldybės viešoji biblioteka, biudžetinė įstaiga
​Adresas: Žeimių g. 9, LT-55158, Jonava
Telefonas: (8 349) 53 160
​El. paštas: biblioteka@jonbiblioteka.lt
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas: 190313985
Puslapio administratorius: info@jonbiblioteka.lt 
​​








 

​ © Jonavos rajono savivaldybės viešoji biblioteka
© PigiosSvetaines.lt