Naujos knygos vaikams

Roald Dahl „DMG“

Visi žino, kad MILŽINAI yra pasibaisėtinos išvaizdos kraugeriai. Nuo jų geriau laikytis kuo atokiau! 

Bet vieną naktį našlaitę Sofiją pro langą pagrobia MILŽINAS. Laimė, jis ne toks kaip kiti. Jis neryja žmogėkų, o vietoj jų triauškia baisiai dvokiančius agurkliurkius ir geria saldųjį kliukliunadą, kalba labai keistai ir yra... geraširdis! Taip, jis – DIDYSIS GERULIS MILŽINAS. DGM. 
Kartu su juo Sofija patirs nuostabiausią nuotykį savo gyvenime! Juodu stos į kovą su niekšingais milžinais ir netgi apsilankys Anglijos karalienės rūmuose. 
Tavęs šioje knygoje laukia laaabai daug šmaikščių juokų ir galvoje netelpančių nuotykių.

​​​Užsisakykite  

Ligita Markevičienė „Sutaisyta auksu“

Aišos nuotykiai prasideda netikėtai gavus kvietimą į magijos akademiją. 

Užaugusi su mama ir nieko nežinanti apie stebuklingus pasaulius, mergina mėgina išsiaiškinti savo galių kilmę, jas valdyti, pažinti slaptą burtininkų bendruomenę ir tapti jos dalimi, o tai, regis, nemenkas iššūkis. 

Šiame kelyje ją lydi ne tik nauji draugai, romantiški nuotykiai bei sunkumai – ji patiria ir įdomių pamokų. Kartą naktį vienintelė Aiša nubunda pajutusi nepaaiškinamai sunkų orą... Taip prasideda pažintis su Helgiu, demoniškos kilmės varu. 

​​​Užsisakykite  

George Orwell „Gyvulių ūkis“

Visi gyvuliai lygūs, bet kai kurie – lygesni. 
Tai buvo eilinis ūkis, kol... gyvuliai nesukilo. 
Jie atsikrato neatsakingo ūkio savininko, o valdžią perima du jauni kuiliai. Likę gyvuliai dėl gudrių kuilių kalbų įsitikinę, kad gyvenimas gerėja, bet, santvarkai keičiantis, svajos apie laisvę ir lygybę virsta nauja priespauda.

George'o Orwello pasakojimas apie propagandą, valdžią ir godulį dar niekada nebuvo toks aktualus. 
Chrisas Mouldas niūrų šios nepamirštamos istorijos humorą sustiprina išraiškingais ir vaizduotę žadinančiais piešiniais.

​Rekomenduojama jaunimui nuo 14 metų. 
​​​
Užsisakykite  

Amy Morin „13 dalykų, kuriuos daro stiprūs vaikai“

Tarptautinį pripažinimą pelniusi bestselerių autorė ir žymi psichoterapeutė Amy Morin įgalina vaikus ir paauglius mokydama juos mąstyti, jaustis ir elgtis taip, kaip tai daro psichologiškai stiprūs vaikai! 
Bijai nepritapti? Kartais jautiesi nesaugiai? Nežinia kodėl užgriūva bloga nuotaika? Nuleidi rankas nepriartėjęs tikslo? Nerimauji dėl to, ko negali kontroliuoti? 
Būti vaiku, ypač žengiančiu į paauglystę, gali būti labai sunku. Bandai susitvarkyti su viskuo – namų darbais, būreliais, mokykla, draugysčių dramomis ir šeima – stengdamasis sukurti įspūdį, kad puikiai žinai, ką darai. Bet juk kartais viduje jautiesi kiek kitaip, ar ne? 
Tu gali tapti tiek išore, tiek vidumi stipresniu žmogumi. Taip, tikrai gali! Paėmęs šią knygą į rankas, tu jau žengi pirmą žingsnį, nes žinai, kad nori jaustis geriau. Dabar ženk antrą žingsnį – atsiversk knygą, skaityk, atlik užduotis ir apmąstyk. Viskas tavo rankose, o ši knyga suteiks tau įrankius, reikalingus norint įveikti net sunkiausius gyvenimo iššūkius. 

​​​Užsisakykite  

Indrė Pavilonytė „Šikšnosparniuko Kalėdos“

Kalėdos jau visai čia pat! Miško gyventojai džiugiai ruošiasi gražiausiai metų šventei. Tik Šikšnosparniukas liūdi, nes vis užmiega nesulaukęs Kalėdų ryto ir negali švęsti drauge su kitais miško žvėreliais. Ar pagaliau įvyks didysis Kalėdų stebuklas, sušildysiantis net žvarbiausias širdis ir atskleisiantis tikrąją Kalėdų magiją? 
Užburiančio grožio žiemos pasaka, sukurta dvynių dueto – rašytojos Indrės Pavilonytės ir iliustruotojo Martyno Pavilonio – ir mažam, ir dideliam padės laukti Kalėdų stebuklo ir apgaubs gražiausių metų švenčių jaukumu.
 
​​​Užsisakykite  

Tomas Dirgėla „Tėtis darželyje“

Jonė užsispyrė likti namie, tad jos tėtis nusprendė eiti į darželį vietoj jos. Aišku, mergaitė tokio nuotykio tikrai nepraleis! Jonės tėčio pasirodymas daželyje sukelia tikrą šurmulį. Prasideda pati smagiausia ir keisčiausių nutikimų kupina diena! 

Lūš kėdutė! Bus daug košės plaukuose! Ir kukulių svaidynės! Imsimės slapto plano! 
Populiarus vaikų rašytojas ir trijų vaikų tėtis Tomas Dirgėla gerai pažįsta mažųjų pasaulį. Jis sukūrė itin šmaikščią ir juokų kupiną knygą apie tai, apie ką bent kartą yra svajojęs kiekvienas vaikas.

​​​Užsisakykite  

Imogen Currell-Williams „Žemės planeta: galvosūkių knygelė“

Ar esi pasiruošęs mokytis ir žaisti visoje Žemės planetoje? 
Šioje knygelėje apstu veiklos: geografinių dėlionių, užduočių „surask skirtumus“, gudrių „ieškok ir surask“ galvosūkių, įdomiausių fosilijų paieškų ir daug kitų smagių dalykėlių. 
Išspręsk galvosūkius, susijusius su mūsų planeta, ir kartu sužinok daug įdomių faktų. 

​​​Užsisakykite  

Nicola Kinnear „Ar galiu pažaisti?“

Nuostabių pamokomų knygų mažiesiems „Kaip kiškis mokėsi drąsos“, „Šššš! Tyliau! Kaip žvėreliai mokėsi klausyti“ ir „Slibinai nesidalina“ autorė Nicola Kinnear dovanoja dar vieną įsimintiną istoriją! 
Kad ir ką Džordžas žaistų, Rieduliukė nori žaisti kartu... Džordžui jau įgriso. Šuniukas mėgsta žaisti vienas, bet ruoniukė Rieduliukė vis siūlo dūkti drauge. 
Džordžas – drovus ir surūgęs. Rieduliukė – linksma ir padūkusi. Susidraugauk ir tu su ruoniuke ir šuniuku! Tai šilta ir linksma istorija apie draugystę. 
„Ar galiu pažaisti?“: • padės įveikti naujų pažinčių nerimą; • parodys, kaip smagu ir gera turėti draugų; • paskatins vertinti draugus ir padėti jiems nelaimėje; • lavins vaiko meninį skonį, nes tai meniškai vertinga knyga.

​​​Užsisakykite  

Felicity Brooks „Viskas apie nerimą ir baimes“

Vorai, tamsa, keisti garsai, naujos pažintys, o gal net balionai tau kelia baimę ir nerimą? Pradedi verkti, drebėti, ir atrodo, kad visą kūną niežti ar imi kvėpuoti per greitai? Nesijaudink, tu ne vienas! 
Šie jausmai ir potyriai natūralūs. Ir maži, ir dideli – mes visi dėl ko nors nerimaujame ir bijome, o mūsų kūnai skirtingai reaguoja į stresą. Laimė, galime išmokti susidoroti su savo baimėmis, kad jos neapkartintų mums kasdienybės. 
Knygoje vaikai ir tėvai ras daug smagių ir pamokomų situacijų bei naudingų patarimų, veiklų, pratimų, padėsiančių atpažinti savo baimę, nerimą ir su jais susitvarkyti. 
Knygos turinys paremtas licencijuotos psichologės dr. Angharad Rudkin patarimais.

​​​Užsisakykite  
 
NAUJIENŲ PRENUMERATA
Jonavos rajono savivaldybės viešoji biblioteka, biudžetinė įstaiga
​Adresas: Žeimių g. 9, LT-55158, Jonava
Telefonas: (8 349) 53 160
​El. paštas: biblioteka@jonbiblioteka.lt
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas: 190313985
Puslapio administratorius: info@jonbiblioteka.lt 
​​








 

​ © Jonavos rajono savivaldybės viešoji biblioteka
© PigiosSvetaines.lt