Naujos knygos vaikams

Pamela Butchart „Bėkit! Artinasi monstras iš rytų!“

„Mokyklos detektyvai" – P. Butchart knygų serija vaikams apie linksmus, išradingus, šmaikščius ketvirtaklasius. Iza ir jos draugai Zakas, Džudė bei Meisė nuolat įsivelia į įvairias istorijas. O ar gali būti kitaip, kai aplinkui vyksta tiek keistų, visiškai nesuprantamų dalykų? Šįkart detektyvų ketvertukas pakliuvo į siaubingai rimtą bėdą: už lango siaučia pūga, visi įstrigę mokykloje, o kieme lyg niekur nieko vaikštinėja sniego žmogus. Bet net baisiausias sniego žmogus nesukliudys detektyvams išgelbėti mokyklos!
​​​Užsisakykite  

Lisa Thompson „Berniukas akvariume“

Dvylikametis Metju dienų dienas leidžia savo kambaryje. Pro langą lyg pro akvariumo stiklą jis stebi, kas vyksta mažoje priemiesčio gatvelėje, ir viską kruopščiai fiksuoja dienoraštyje. Berniuką kamuoja obsesinis kompulsinis sutrikimas. Jis paniškai bijo mikrobų, tad nuolat plauna rankas, valo ir dezinfekuoja savo kambarį. Dėl to Metju jau kurį laiką nelanko ir mokyklos. Atrodo, kad padėtis be išeities... Tačiau vieną dieną Metju ir visos gatvelės gyvenimą sujaukia netikėtai dingęs pono Čarlzo anūkas. Netrukus paaiškėja, kad Metju buvo paskutinis, kuris jį matė. Berniukas labai nori padėti surasti mažąjį Tedį, tad jam tenka nugalėti savo baimes ir kartu su bičiuliais imtis tyrimo. „Berniukas akvariume“ – be galo jautri, paslaptinga, iki paskutinio puslapio įtraukianti istorija apie drąsą, norą būti savimi ir tikrą draugystę.
​​​Užsisakykite  

Tomas Dirgėla „Islandija šiandien nedirba“

Šiandien yra mano tėčio gimtadienis. Padarysiu jam staigmeną – padovanosiu kelionę į svajonių šalį Islandiją! Laivas jau laukia kieme tarp mašinų, todėl čiumpu tėtį už rankos ir mes leidžiamės į kelią. Bet... Bet kas parašyta ant to iš vandens išlindusio ženklo?

​​​Užsisakykite  

Vytautas Račickas „Baltoji Gėlelė ir Juodasis Princas“

Pasaka apie tai, kaip išmintinga karalaitė, vardu Baltoji Gėlelė, nugali piktą despotą Juodąjį Princą ir išvaduoja Tylos karalijos gyventojus.

​​​Užsisakykite  

Janina Degutytė „Pelėdžiuko sapnas“

Tik pasirodęs pirmą kartą, Janinos Degutytės pasakų rinkinys „Pelėdžiuko sapnas“, labai greitai rado nišą lietuvių literatūrinių pasakų pasaulyje. „Pelėdžiuko sapnas“ sulaukė ne vienos laidos ir iki šiol yra mėgstamas mažųjų skaitytojų. Janina Degutytė kaip niekas kitas suprato, kad pasaka yra ugdomojo, didaktinio pobūdžio literatūra, tačiau ji negali būti vien tik hermetiška, kitaip sakant, sausai supresuotas pamokslų kratinys su stebuklingais įvykiais, o priešingai, autorė suprato, kad reikia nuausti ypatingų reikšmių tekstą, kuris žadintų kūrybingumą, žodžio meniškumą, o tai padėjo padaryti subtilus lyrizmas ir sodrių metaforų įvairovė. Visose pasakose juntamas švelnumas, rūpestingumas ir lengva motiniška gėla. Gal dėl to šis pasakų rinkinys yra ne tik labai palankiai įvertintas literatūros kritikų, bet ir mėgstamas mažųjų skaitytojų.
​​​Užsisakykite  

Halyna Vdovychenko „36 ir 6 katės“

Jei myli kates, čiupk skaityti šią knygą! Tai ūsuotas ir uodeguotas pasakojimas apie 36 suaugusias kates ir 6 mažas. Veikiausiai nesi matęs tiek kniauklių vienoje vietoje. Lygiai tiek! O viskas prasidėjo, kai vieną lietingą vakarą į mažą ponios Uogienės butą įsiprašė spalvinga kiemo kačių draugija: smaguriai, gėlelės, šokėjai, spalvingieji, mažiai, katės iš gretimos tarpuvartės ir katės iš rūsio su puikiąja Markize priešakyje. Ir žinot ką? Nei buto šeimininkė, nei jos sūnėnas nė neįsivaizdavo, ko šios viešnios prikrės. Smalsu? Tuomet pirmyn, pasiauskime kartu su 36 ir 6 katėmis!

​​​Užsisakykite  

Lynda Mullaly Hunt „Žuvelė medyje“

Šeštokei Ali puikiai sekasi matematika, ji talentingai piešia, tačiau skaitymas – tikra kankynė. Kitiems lengvai įveikiamas tekstas Ali tampa didžiuliu išbandymu. Todėl būti pasiųstai į direktorės kabinetą jai daug geriau, nei garsiai skaityti visai klasei. Ali pakeitė jau septynias mokyklas, bet niekas lig šiol rimtai nesidomėjo mergaitės problema. O ir pati Ali puikiai išmoko išsisukinėti ir dangstytis užsispyrėlės kauke. Tačiau viskas pasikeičia, kai į mokyklą ateina naujas mokytojas – ponas Danielsas. Jis mato protingą, kūrybingą, gabią mergaitę, kurią tiesiog kamuoja disleksijos sutrikimas. Netrukus Ali gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis ir neįmanoma tampa įmanoma! „Žuvelė medyje“ – jaudinanti, nuoširdaus sąmojo kupina istorija apie drąsius vaikus, kurie nebijo išsiskirti ir būti savimi, ir mokytojus, kurie pirmiausia mato vaiką, o tik paskui mokinį, kurie tiki, kad kiekvienas turi ypatingų talentų.
​​​Užsisakykite  

Chris Naylor-Ballesteros „Eime slėpynių!“

Lapinas Frenkas ir meškinas Bertas – geriausi draugai! Jie labai mėgsta žaisti slėpynių. Abiem patinka laimėti, ir abu nemėgsta pralaimėti. Tiesa, Bertui žaisti nelabai sekasi, jis dar nė karto nelaimėjo. Vieną dieną Frenkas supranta, kad pralaimėti gali būti taip pat smagu, kaip ir nugalėti. Juk kai draugas laimingas, tu taip pat esi laimingas.

​​​Užsisakykite  
© PigiosSvetaines.lt