Naujos knygos vaikams

Marius Marcinkevičius „Superbobutės“

Žiauriai linksma istorija, kuri patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems, o ypač – močiutėms ir jų mylimiems anūkėliams. Ši knyga, pilna smagių piešinių, kvailų juokelių ir rimtų netikėtumų, sudomins net ir tuos vaikus, kurie paprastai knygas apeina dideliu lanku.

​Rokas gyvena paprastą vaiko gyvenimą ir viskas būtų puiku, jeigu ne tie savaitgaliai pas senelę. Tai pačios nuobodžiausios dienos, nes pas senelę susirenka jos senos draugės ir visą vakarą plepa apie vaistus, ligas ir valgo visokius bobutiškus patiekalus. Tačiau Rokas nežino, kad jo senelė nepaprasta, ji – SUPERBOBUTĖ! Berniukas atskleidžia bobučių paslaptį ir sužino, kad joms reikia pagalbos. Dabar jie nebe šiaip anūkas ir senelė, o komanda! Viskas apsiverčia aukštyn kojom ir Rokas leidžiasi į didįjį savo gyvenimo nuotykį, kur jo laukia skraidantys babamobiliai, mirtini lazeriai ir vagišiai peliukai Mikiai... 
Ši knyga privers juoktis net ir didžiausius paniurėlius ir tikrai atplėš vaikus nuo išmaniųjų telefonų! 

​​​Užsisakykite  

Tomas Dirgėla „Domas ir Tomas: pasaulio pabaigos byla“

Tomas Dirgėla – bene populiariausias lietuvių vaikų rašytojas, kurio knygos leidžiamos pakartotinai ir verčiamos į užsienio kalbas, o vaikai tiesiog eina iš proto dėl jo detektyvinės serijos „Domas ir Tomas“! Rašytoją vaikai atpažįsta net gatvėje ir būtinai pasidomi būsimomis knygomis ar paprašo bendros nuotraukos. Istorija tavo rankose „Pasaulio pabaigos byla“ – jau trisdešimt antroji T. Dirgėlos knyga!

​O štai ir dar vienos vasaros atostogos Miestamiestyje! Vaikų rankose telefonai, tėvų veiduose – ramybė, bet... 
Bet čia atostogas sugriauna ne prastas oras, ne pabrangę ledai ir net ne būtinų perskaityti knygų sąrašas, o pati tikriausia PASAULIO PABAIGA! 
​Ar Domui, Tomui ir Upei pavyks visus išgelbėti? Kas yra šio chaoso kaltininkas? Ir ar tikrai tiek nedaug tereikia, kad šiandien ištiktų pasaulio pabaiga? 
Visus atsakymus rasi šios knygos „Pasaulio pabaigos byla“ puslapiuose!

Užsisakykite  

Violeta Palčinskaitė „Aš vejuos vasarą“

Vienos žinomiausių ir populiariausių Lietuvos poečių Violetos Palčinskaitės pjesė „Aš vejuos vasarą“ sugrįžta!

​Pienės Pūko mieste gyvena daugybė nepaprastų herojų: mama Pienė, verdanti visiems vakarienę, miesto galva Nasturtas, jo žmona Konvalija, Braškė, kurią ne laiku nuraškė... Ir, deja, kmynai – pikti Pienių miesto kaimynai. Šiame vasaros mieste susitinka pačios svarbiausios žmogiškosios vertybės: draugystė, grožis ir tiesa. 
Suvaidinta šimtuose teatrų ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų, pamėgta vaikų ir suaugusiųjų „Aš vejuos vasarą“ – stebuklinga istorija apie laimę ir apie tai, kaip nelengva ją išsaugoti.

​​​Užsisakykite  

Selemonas Paltanavičius „Kiekvienam savas kąsnis“

Selemonas Paltanavičius – Lietuvos prozininkas, gamtininkas, fotografas, aplinkosaugininkas, radijo laidų vedėjas. Daugybės knygelių apie gamtą vaikams autorius.

„Girioje taikai sau gyveno ne tik briedis su vilku, bet ir kurmis, ežys, gudruolė lapė. Viskas, matyt, taip ir būtų buvę, jei ne mėgdžiojimai, apgavystės, patyčios ir melas. Taip taip – leidau jiems elgtis taip, kaip dažnai daro žmonės. Išėjo kaip išėjo: vilkas ėdė aviečių lapus, lapė gavo kailin nuo avino. Juokėsi tik kurmis, kuris iš karto suprato – girioje taip elgtis nevalia. Tą suprato ir visi kiti šios knygelės gyventojai. Gaila, kad tik po patirtų pamokų. Tačiau gal nieko čia nenutiko – paragavo, kailin gavo ir žino: gyventi reikia taip, kokius esi gimęs, ką moki, ką išmanai ir sugebi. O taip nedarantiems girioje vietos nėra – iš jų visi juoksis ir pirštais rodys!“

​​​Užsisakykite  

Kirsty Applebaum „Megė, vidurinysis vaikas“

Tai pasakojimas apie vienuolikmetę mergaitę, kuri žino, ką reiškia būti viduriniuoju vaiku šeimoje, gyvenančioje mažame miestelyje, kuris ypač saugomas nuo klajūnų ir iš kurio nevalia iškelti kojos... Megė Kruz šeimoje – vidurinioji ir dėl to nesijaučia laiminga... Nes niekas netiki viduriniuoju vaiku – net mama ir tėtis. Bet viskas kitaip, jei esi vyriausiasis – kaip brolis Džedas.

Tada gali vykti į Tylųjį karą.
​Tačiau viskas pasikeičia, kai Megė susidraugavo su klajūne Una. Prasideda visiškai nevaikiški, pavojingi, primenantys detektyvą nuotykiai, ir Megė supranta, kad nereikia karštligiškai siekti šlovės, kad gyvenime yra daug svarbesnių dalykų – šeima, draugystė, meilė, ištikimybė.
​ 
​​​Užsisakykite  

Vanessa Walder „Aš ir nevykėliai: netikėtos staigmenos“

Vienuolikmetė Enė – sunkus vaikas. Supykusi ji patiria įniršio priepuolius, viską tarsi užlieja raudona spalva. Mergaitė neturi tėvų, nuolat keliauja per globėjų šeimas, todėl yra nepatikli, atsargi, sunkiai bendrauja. Vieną dieną Enė atsiduria prestižinėje internatinėje mokykloje.

​Pirmoje trilogijos dalyje „Gyvenimas – skaičiavimo klaida“ Enė ketino sprukti pirmai progai pasitaikius. Antroje dalyje „Draugystė veža“ mergaitė suprato, kad mokykloje ne taip jau blogai. 
​Trečioje dalyje „Netikėtos staigmenos“ atėjo laikas viską išsiaiškinti. Kas moka už jos mokslus? Kodėl internete nėra jokios informacijos apie internatą? Ir kas iš tiesų yra paslaptingasis mokyklos ūkvedys? 
Istorija pasakojama pirmuoju asmeniu, sukomponuota tarsi laiškas tėvui. Palyginti su pirmomis dalimis, tekste užtušuotų keiksmažodžių kiekis itin sumažėjęs, nes Enė išmoko tvarkytis su savo bėdomis.

​​​Užsisakykite  

Pamela Butchart „Mumijos prakeiksmas“

Jei manai, kad mokykloje nevyksta nieko įdomaus, labai klysti! Izą ir jos šutvę tiesiog persekioja keisčiausi įvykiai. Mokyklos detektyvai nenurims tol, kol neatskleis visų paslapčių.

​NELAIMĖ! 
​Meisė susilaužė koją. Dabar ji LIGONINĖJE, bet ne tai blogiausia! Čia vyksta labai keisti dalykai. Kažkas skleidžia šiurpius garsus. Koridoriuose mėtosi tvarsčiai. Panašu, kad ​ligoninėje siautėja MUMIJA! 
Jei taip, o taip TIKRAI ir yra, tuomet VISKAM GALAS!

​​​Užsisakykite  

„Profesijų enciklopedija“

Kuo būsi, kai užaugsi?
Gal atsakymą į šį klausimą jau seniausiai žinai?
 O galbūt kiekvieną dieną tavo norai – vis kiti?
 Arba gal net neįsivaizduoji, kuo gali būti užaugęs? 
Ne bėda! Gali atsiversti šią didžiulę spalvotą „Profesijų enciklopediją“ ir leistis į kelionę po įvairiausių profesijų ir pareigų pasaulį – jų čia rasi daugiau nei 160! Aplankysi oro uostą, restoraną, leidyklą, teismo salę, kepyklą, paštą, ūkį, teatrą bei daug kitų vietų ir sužinosi, ką ten veikia kiekvienas darbuotojas! Galbūt vieną dieną kuriuo nors iš jų tapsi ir tu.

​​​Užsisakykite  

Margit Auer „Magiškų gyvūnų mokykla: aukštyn ir žemyn“

Sveiki atvykę į Magiškų gyvūnų mokyklą! Mokyklą, kuri taip vadinama ne veltui. Jei pasiseks, čia rasi geriausią pasaulyje draugą. Tačiau ne berniuką ar mergaitę, o... magišką gyvūną, kuris tavimi rūpinsis, visada tave išklausys, pamokys ir patars. Ir dar – su tavimi bendraus tik tau vienam suprantama kalba.

„Magiškų gyvūnų mokykla: aukštyn ar žemyn“ – tai penktoji knygų serijos apie Magiškų gyvūnų mokyklą dalis.

Panelės Kornfyld klasė dalyvauja televizijos viktorinoje „Aukštyn ar žemyn“. Užduotys ne iš lengvųjų, joms įveikti reikia ir sumanumo, ir gudrumo, ir miklumo, ir net grožio! Vaikai viktorinai nuoširdžiai ruošėsi, tad, be jokių abejonių, panelės Kornfyld klasė laimės! Bet ne viskas taip paprasta, kai šou stebi per televizoriaus ekraną ir kai pats jame dalyvauji!
 
​​​
Užsisakykite  
 
NAUJIENŲ PRENUMERATA
Jonavos rajono savivaldybės viešoji biblioteka, biudžetinė įstaiga
​Adresas: Žeimių g. 9, LT-55158, Jonava
Telefonas: (8 349) 53 160
​El. paštas: biblioteka@jonbiblioteka.lt
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, kodas: 190313985
Puslapio administratorius: info@jonbiblioteka.lt 
​​








 

​ © Jonavos rajono savivaldybės viešoji biblioteka
© PigiosSvetaines.lt